Huidverzorging

De huidverzorgingsproducten van TraumaPet® zijn onder andere ontwikkeld voor dieren die graag buiten spelen, en zo een hoger risico lopen om een wondje te krijgen. De producten zijn ook geschikt voor wondjes na bijvoorbeeld een operatie.

Zelfs de kleinste krasjes en scheurtjes kunnen besmet raken en zich ontwikkelen tot vervelende wonden die je huisdier beperken. Het is daarom belangrijk de wonden goed schoon te houden en de juiste producten te gebruiken die het herstel versnellen.

1. Wondgel

Wanneer kan ik TraumaPet® Wondgel gebruiken?

Huidontstekingen kunnen ontstaan door een letsel, bijvoorbeeld tijdens het spelen of door een langdurige irritatie, die de natuurlijke huidbarrière verzwakt. Hierdoor krijgen bacteriën en gisten de kans om de wond binnen te dringen en te groeien, waardoor de wond niet kan genezen en er een ontsteking ontstaat. TraumaPet® Wondgel is daarom geschikt voor:

  • Rode en ontstoken wondjes
  • Infecties en ontstekingen van de voeten en tussen de tenen
  • Scheurtjes en schaafjes in de neus

 

Hoe werkt de TraumaPet® Wondgel?

TraumaPet® Wondgel zorgt voor een vochtige genezing van bloedende of etterende (open) wonden en voor ontstekingen van bacteriële oorsprong. De water gebaseerde gel maakt een vochtige wondgenezing mogelijk, wat het herstel versnelt.

De wondgel is verpakt in een praktisch spuitje, die je direct kunt gebruiken om de gel aan te brengen op de wond. 

Dankzij de waterbasis hecht de gel zich goed aan het weefsel waardoor de huidcellen kunnen herstellen. Omdat genezing sneller plaatsvindt in een vochtige omgeving, is het aan te raden om het gebied in te wikkelen in een verband. Dit heeft ook het voordeel dat je huisdier de wond niet likt en dat er geen vuil inkomt. Indien het niet mogelijk is om de wond te verbinden, breng de gel dan vaker aan of overweeg het gebruik van TraumaPet® Huidcrème, die minder snel uitdroogt.

 

2. Huidcrème

TraumaPet® Huidcrème is ideaal als vervolgbehandeling na de Wondgel, of voor de behandeling van kleinere wondjes. De crème houdt het wondje soepel en bevorderd de laatste stadia van de wondgenezing.

 

Wanneer kan ik TraumaPet® Huidcrème gebruiken?

De Huidcrème is onder andere geschikt om het herstel van “hotspots” te ondersteunen. Een hotspot (pyotraumatische dermatitis - lokale huidontsteking) begint als een kleine irritatie op de huid. Hierbij valt te denken aan een beet van een ander dier of insect of een wondje. Dit irriteert, het jeukt of doet pijn. Het dier kan er niet van afblijven en krabt of bijt zich op die plek om ervoor te zorgen dat de pijn of jeuk stopt. Dit zorgt er echter voor dat het alleen nog meer gaat ontsteken, wat leidt tot nog meer pijn en jeuk. In een poging om de hotspot te stoppen, verergert het dier het dus alleen maar.

 

TraumaPet® Huidcrème is verder geschikt voor:

  • Oppervlakkige huidaandoeningen
  • Wondjes waar al een korst is gevormd
  • Huidplooidermatitis
  • Tussenteenontsteking
  • Het soepel houden van pootkussentjes

 

Hoe werkt de TraumaPet® Huidcrème?

TraumaPet® Huidcrème is een product op basis van bijenwas in combinatie met NanoComplex®, een speciaal ontworpen formule die zilveren nanodeeltjes (colloïdaal zilver) bevat. Zilver is een edelmetaal met antibacteriële en herstellende eigenschappen. De zilveren nanodeeltjes verlichten ontstekingen en infecties, zijn antimicrobieel en desinfecterend.

Gebruik de spuit of je schone vinger om de crème aan te brengen op het getroffen gebied, zodat het wordt bedekt met een uniform 1mm dik laagje. Herhaal 3-5 keer per dag om het gebied soepel te houden.