Optimaal gebruik van vachtspray: Tips en tricks

Als liefdevolle baasjes willen we allemaal dat onze trouwe viervoeters er op hun best uitzien, zich goed voelen en beschermd zijn tegen vervelende insecten. Een gezonde en glanzende vacht is een belangrijk kenmerk van een gezond huisdier. Een van de beste manieren om de vacht van je hond of kat te verzorgen is met de TraumaPet Vachtspray. Hier zijn enkele tips en tricks om de vachtspray optimaal te gebruiken:

  1. Sprayen: Breng de TraumaPet Vachtspray aan op de vacht van je huisdier en zorg ervoor dat je de nek, rug, poten en staart bedekt. Vermijd het gebied rond de ogen en neus. Ongeveer tien keer sprayen voor een klein huisdier en twintig keer voor een groter huisdier. Zorg dat je de spray goed over de vacht verdeeld.
  2. Massage: Masseer de spray met je hand of een vachtborstel in de diepere lagen van de vacht. Dit zal helpen om de spray gelijkmatig te verdelen en de vacht te verzachten.
  3. Regelmatig gebruik: Om het beste resultaat te krijgen, is het belangrijk om de TraumaPet Vachtspray regelmatig te gebruiken. 

Hoe vaak moet ik de Vachtspray toedienen?

  • Teek, mug en vlo afwerend effect: dagelijks voor de wandeling 
  • Onaangename geurtjes: meerdere keren per week 
  • Voor een glanzende vacht zonder klitten: meerdere keren per week 
  • Tegen gevoelige huid: meerdere keren per week

Mijn huisdier kan niet tegen het geluid van het sprayen

Het kan voorkomen dat jouw huisdier het sprayen als niet prettig ervaart of zelfs weg wil lopen. Het is mogelijk om de spray indirect op de vacht toe te dienen door bijvoorbeeld eerst op een doek de TraumaPet Vachtspray te sprayen en dan je huisdier hiermee te masseren. Dit kan ook met je handen of met een borstel door de spray eerst op je handen te sprayen of op de borstel.

Kan de spray als alternatief gebruikt worden voor het wassen?

Voor huisdieren die moeilijk of niet gewassen kunnen worden is de vachtspray een goed alternatief. Vachtverzorging is een belangrijk element bij de verzorging van je hond of kat. Het is wel aangeraden om te wassen met shampoo en daarnaast de vachtspray te gebruiken als extra verzorging. Mocht het wassen niet mogelijk zijn, is vachtspray een alternatief voor shampoo om toch de vacht extra te ondersteunen.

Is het schadelijk als mijn huisdier de spray aflikt? 

In tegenstelling tot insectenwerende middelen op basis van DEET, die agressieve chemicaliën bevatten, zijn alle ingrediënten in de TraumaPet Vachtspray biologisch afbreekbaar en stapelen ze zich niet op. 

Hierdoor is het niet schadelijk voor het huisdier als de vacht gelikt wordt na het toedienen van de spray. Bovendien bevordert de arganolie in de spray de natuurlijke vettigheid van de vacht en de onderliggende huid, wat zorgt voor waterafstotende eigenschappen en een soepele textuur, vrij van klitten.

Benieuwd naar de andere ingrediënten in de vachtspray? Lees dan deze blog.