FAQ

Lees hier de meest gestelde vragen over de TraumaPet® Productlijn. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op via info@traumapet.nl

 

  • Hoelang zijn de producten houdbaar?

Alle TraumaPet producten zijn getest en goedgekeurd met een houdbaarheid van 3 jaar vanaf de productiedatum, zowel geopend als ongeopend.

 

  • Is het gevaarlijk als mijn huisdier aan de crème of gel likt?

Het is niet schadelijk voor het dier als het opgelikt wordt, maar het beperkt natuurlijk wel de effectiviteit van de crème of gel. Mocht je huisdier het er steeds aflikken, raden we aan, indien mogelijk, om het in te wikkelen met een verbandje.

 

  • Helpen de producten tegen roodheid?

Roodheid is een teken van een ontsteking – een immuunreactie. Een geïrriteerd weefsel raakt ontstoken, rood en kan warm aanvoelen. NanoComplex® colloïdaal zilver heeft ontstekingsremmende en kalmerende eigenschappen, die de roodheid verminderen.

Indien de situatie binnen enkele dagen niet verbetert, overweeg dan een bezoek aan de dierenarts om het onderliggende probleem vast te stellen.

 

  • Helpen de producten tegen jeuk?

Jeuk, een neiging om te krabben, is geen aandoening maar een symptoom dat veroorzaakt wordt door een onderliggend probleem.  

Indien de oorzaak van de jeuk een bacteriële- of een schimmelinfectie is, helpen de TraumaPet® Huidgel en Huidcrème de jeuk tegen te gaan door de oorzaak effectief te bestrijden.

Indien de jeuk door een allergie of mijt komt, kan TraumaPet® de oorzaak niet bestrijden. De producten kunnen hier wel helpen om een secondaire infectie te voorkomen, dankzij het ontstekingsremmende en kalmerende effect van zilver.

 

  • Wat is het verschil tussen zilverwater en NanoComplex® Colloïdaal Zilver?

Het korte antwoord is dat zilver water uit zilver ionen bestaat, en NanoComplex® Colloïdaal Zilver uit zilver nanodeeltjes. Zilver ionen vormen na aanraking met chloride een witte neerslag, die niet meer effectief is tegen bacteriën. NanoComplex® Colloïdaal Zilver vormt geen inactieve neerslag, en blijft daarom lang effectief om ontstekingen en infecties te bestrijden. Lees alles over het verschil in deze blog.

 

  • Zijn de producten in verschillende groottes beschikbaar?

De TraumaPet Producten zijn in de volgende verpakkingen beschikbaar:

 

  • Helpt de huidcrème tegen haarverlies?

De TraumaPet Huidcrème zelf kan de haargroei niet bevorderen.

Het kalmerende en ontstekingsremmende effect van zilver kan de jeuk verminderen en daarbij de neiging om te krabben (een reden van haarverlies). De bijenwas in de huidcrème helpt om de huid te herstellen.

 

  • Helpen de TraumaPet producten tegen eczeem?

Eczeem is een huidaandoening waarbij de huid rood en ontstoken raakt. Zowel bij dieren als mensen zijn de exacte oorzaken van eczeem niet bekend, maar het is een reactie van het immuunsysteem.

Eczeem jeukt vaak, waardoor onze dieren de neiging hebben om de plekjes te krabben. Door het krabben raakt de huid beschadigd en ontstaan krasjes en wondjes. Deze krasjes en wondjes zijn een open deur voor infecties die veroorzaakt worden door bacteriën en schimmels.

De TraumaPet Huidgel en Huidcrème verhelpen de symptomen van eczeem, voorkomen complicaties zoals infecties en versnellen het herstel, maar ze bestrijden niet de oorzaak van eczeem. 

 

  • Helpen de TraumaPet producten tegen kale plekjes?

Kale plekjes kunnen verschillende oorzaken hebben, haarverlies komt bijvoorbeeld regelmatig voor bij oudere dieren, waar de leeftijd een rol speelt. Soms komen kale plekjes voor op gebieden die je huisdier regelmatig krabt, hier kan het krabben zelf dus de oorzaak zijn van het haarverlies.

In dit geval kan het kalmerende en ontstekingsremmende effect van zilver kan de jeuk verminderen en daarbij de neiging om te krabben. De bijenwas in de huidcrème helpt om de huid te herstellen, waardoor hier weer nieuwe haren kunnen groeien.