News

 • Tips om je huisdier te beschermen tegen zout en sneeuw in de winter

  Zout werkt zeer irriterend voor de poten van je hond of kat. De kussentjes (voetzolen) worden aangetast door het zout, daar het de huid binnendringt en diepe kloven of zelfs wondjes kunnen ontstaan. Daarnaast droogt zout de huid tussen de tenen uit. Lees hier hoe de TraumaPet Huidcrème kan helpen.
 • Slechtziendheid bij honden

  Een verminderd zicht kan zich over de jaren ontwikkelen bij je hond. Blindheid en slechtziendheid kan meerdere oorzaken hebben. Hoe kom je erachter of je hond slechtziend is? En hoe kan je verdere verslechtering voorkomen? Dat lees je in deze blog.
 • Oogverzorging van je kat

  Voor extra verzorging kunnen TraumaPet oogdruppels geschikt zijn voor jouw kat. Preventief gebruik zorgt ervoor dat oogproblemen minder kans krijgen om zich te ontwikkelen. Maak voor het druppelen het oog schoon. Druppel daarna de oogdruppels in het oog. De oogdruppels hydrateren en reinigen het (geïrriteerde) oog en de binnenkant van het ooglid. De oogdruppels helpen dieren bij hooikoorts, conjunctivitis, traanstrepen, allergieën en rode/geïrriteerde ogen. 
 • Wat te doen bij bloedend tandvlees of wondjes in de mond bij honden en katten?

  Als je bloed kunt zien in de bek van jouw hond of kat kan dit meerdere oorzaken hebben. Het is van belang om hier zorgvuldig mee om te gaan. In deze blog lees je meerdere oorzaken en wat je het beste kunt doen als dit het geval is.
 • Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

  De juiste benodigdheden zijn belangrijk om in huis te hebben voordat je begint. Voor honden zijn er speciale tandenborstels en tandpasta die het tandenpoetsen makkelijker maken. De volgende stappen kan je volgen om de tanden te poetsen van je hond...
 • Vachtverzorging kortharige hond

  Een goede vachtverzorging is voor elke hond belangrijk, zo blijft de vacht gezond en de huid schoon. Ondanks dat een kortharige hond minder vacht heeft, is verzorging nog wel nodig. In deze blog lees je meer over de vacht van jouw viervoeter en de verzorging daarvan. 
 • Giftige kamerplanten voor honden

  Veel kamerplanten kunnen giftig zijn en dus schadelijk zijn voor jouw hond. In deze blog lees je meer over welke kamerplanten giftig zijn voor jouw viervoeter en wat je kunt doen als dit gebeurd is! Aan het einde van deze blog vind je een lijst met kamerplanten die minder gevaarlijk zijn.
 • Eikenprocessierups gevaarlijk voor je hond of kat?

  Tijdens de zomermaanden veroorzaken de brandharen van de eikenprocessierups (processierups) gezondheidsklachten zoals jeuk, bultjes en uitslag. Deze symptomen komen niet alleen voor bij de mens. Jouw huisdier kan hier ook last van hebben! Wat kun je doen? 
 • Vachtverzorging langharige hond

  Het is belangrijk om de vacht van je hond goed te onderhouden. Een goed uitziende vacht zegt iets over de gezondheid van jouw viervoeter. Daarom is het van belang om een goede vachtverzorging uit te voeren bij je hond om stof, dood haar en ander vuil te verwijderen. 
 • 9 tips tegen hondengeur in huis

  Tijdens een wandeling heeft je hond waarschijnlijk heerlijk kunnen ravotten en gaat vervolgens met deze geur naar binnen. Het kan zijn dat je het zelf bijna niet meer ruikt, maar je visite wel. Om die typische hondengeur in huis tegen te gaan of te verwijderen volgen er hier 9 handige tips!
 • 7 tips om oordruppels toe te dienen

  Voor een hond of kat die het niet gewend is dat je bij de oren komt, kan het soms even wennen zijn voordat je de oordruppels "makkelijk" toe kunt dienen. Met deze 7 tips helpen we je op weg om oordruppels toe te dienen als je huisdier niet meewerkt. 
 • Hoe en hoe vaak moet ik mijn hond wassen?

  Niet zo vaak als je misschien denkt. De vacht en huid van de meeste gezonde honden hoort vettig te blijven, hierdoor is de huid soepel en de vacht waterafstotend. Met wassen bedoelen wij natuurlijk wassen met shampoo, wat betreft spoelen met water dat kan net zo vaak als je grote vriend (of jij) het wilt.

  Over het algemeen raden wij aan om je hond minstens een keer per twee maanden te wassen met shampoo. Bij onaangename geurtjes of huidaandoeningen kun je wekelijks wassen, maximaal drie weken achter elkaar.