News

 • Ingrediënten Vachtspray - Teek, mug en vlo afwerend

  Bij TraumaPet zijn we transparant over de ingrediënten die we gebruiken in onze producten. Op die manier kun je er zeker van zijn dat jouw viervoeter niets binnenkrijgt dat irriteert of allergieën veroorzaakt. Lees hier meer over de ingrediënten die we gebruiken in de TraumaPet Vachtspray. 
 • Hoe verwijder ik een teek bij mijn hond of kat?

  4-stappen checklist om teken te verwijderen.

  Van maart tot november is het tekenseizoen in volle gang, en is het dus belangrijk hier extra aandacht aan te besteden. Een teek is een parasiet die zowel voor mensen als dieren gevaarlijk is. Ze kunnen bijvoorbeeld de ziekte van Lyme overdragen, of koorts en zere ledematen veroorzaken. Hoe sneller je een teek verwijdert, des te kleiner de kans op infecties. In 4 stappen de teek verwijderen..

 • 7 tips om oordruppels toe te dienen

  Voor een hond of kat die het niet gewend is dat je bij de oren komt, kan het soms even wennen zijn voordat je de oordruppels "makkelijk" toe kunt dienen. Met deze 7 tips helpen we je op weg om oordruppels toe te dienen als je huisdier niet meewerkt. 
 • Hoe en hoe vaak moet ik mijn hond wassen?

  Niet zo vaak als je misschien denkt. De vacht en huid van de meeste gezonde honden hoort vettig te blijven, hierdoor is de huid soepel en de vacht waterafstotend. Met wassen bedoelen wij natuurlijk wassen met shampoo, wat betreft spoelen met water dat kan net zo vaak als je grote vriend (of jij) het wilt.

  Over het algemeen raden wij aan om je hond minstens een keer per twee maanden te wassen met shampoo. Bij onaangename geurtjes of huidaandoeningen kun je wekelijks wassen, maximaal drie weken achter elkaar. 

 • Oorverzorging bij dieren: wat wel en wat niet te doen?

  De TraumaPet Oordruppels zijn een van de meest populaire producten in onze webwinkel. We krijgen dagelijks veel positieve reviews van baasjes die met de druppels eindelijk een langdurig probleem hebben verholpen. Maar we krijgen ook regelmatig vragen over hoe je oren het beste kunt verzorgen. Ooraandoeningen komen regelmatig voor, in deze blog leggen we uit hoe je de oren van je hond of kat het beste kunt verzorgen. 
 • Wat is het verschil tussen de huidcrème en wondgel?

  Conclusie: De TraumaPet wondgel en huidcrème vullen elkaar aan. De wondgel wordt ingezet als een eerste middel bij het ontstaan van verschillende wondjes. De crème wordt toegepast zodra het wondje begint te genezen (korstje), of bij andere huidaandoeningen zoals eczeem. 

 • Tips voor gezonde ogen: let op lange haren, stof, pollen en krasjes

  De ogen van honden en katten zijn in vele opzichten vergelijkbaar met die van ons. Een verschil zit in het feit dat onze viervoeters een derde ooglid hebben, die een beschermende rol heeft. Alle honden en katten, ongeacht van het ras, hebben dit derde ooglid. Dit kun je weleens zien als ze slapen of spelen. 

  Ondanks deze extra bescherming, kan het oog geïrriteerd raken en heeft het soms extra hulp nodig om te herstellen. Met dit in het achterhoofd zijn de TraumaPet Oogdruppels ontwikkeld. 

 • Droge ogen, uitvloeiing, slaap en traanstrepen – tekens van irritatie en infectie

  Ook honden en katten hebben last van droge ogen. Keratoconjunctivitis sicca is een irritatie van de conjunctiva, een dun laagje van cellen die de oogbol beschermt, een vaak voorkomende aandoening die aandacht vereist. 

  Het komt voor bij dieren die niet genoeg eigen tranen produceren, hierdoor glijden de oogleden niet soepel over de oogbol. Het gevolg is dat de dieren vaker met hun ogen knipperen en het gebied rondom het oog krabben - wat tot een ernstige infectie kan leiden. 

 • Moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

  Een vraag die we regelmatig krijgen: "Moet ik de tanden van mijn hond poetsen"? 
  Korte antwoord: ja. Hoe vaak? Dat hangt ervan af!
  In deze blog lees je meer over de gebitsverzorging voor je hond, waar we onder andere het verschil tussen tandsteen en tandplak uitleggen.
 • Verschil tussen NanoComplex® Colloïdaal Zilver en zilverwater?

  Door middel van elektrisch stroom kan zilver worden opgelost in water, hierdoor ontstaat een oplossing van zilver ionen. De zilver oplossing, oftewel zilverwater, die op deze manier gemaakt is, wordt soms wel colloïdaal zilver genoemd. Maar is dit wel echt colloïdaal zilver? En wat is eigenlijk het verschil tussen colloïdaal zilver en zilverwater?
 • Wat is NanoComplex® colloïdaal zilver?

  Colloïdaal zilver is een natuurlijke antimicrobiële stof, efficiënt tegen bacteriële-, schimmel- en gistinfecties. Zilveren nanodeeltjes verlichten ontstekingen en infecties, zijn antimicrobieel en desinfecterend. Omdat aandoeningen veel sneller genezen zonder infecties, bevorderen TraumaPet® Oor, Oog, Mond en Huid Producten het herstel van je huisdier.
 • 10 leuke feitjes over honden

  Er zijn verschillende redenen waarom de neus van een hond nat is. Het helpt om warmte te verdampen en zo het lichaam af te koelen. De natte neuzen dragen ook bij aan het fantastische reukvermogen. Wanneer honden inademen, raken kleine geurdeeltjes die in de lucht zweven vast in hun neusslijm. Dit helpt hen om geuren af te breken en te interpreteren. Door aan hun neus te likken, kunnen honden nog dieper "ruiken".