News

 • Hoe poets ik de tanden van mijn hond?

  De juiste benodigdheden zijn belangrijk om in huis te hebben voordat je begint. Voor honden zijn er speciale tandenborstels en tandpasta die het tandenpoetsen makkelijker maken. De volgende stappen kan je volgen om de tanden te poetsen van je hond...
 • Vachtverzorging kortharige hond

  Een goede vachtverzorging is voor elke hond belangrijk, zo blijft de vacht gezond en de huid schoon. Ondanks dat een kortharige hond minder vacht heeft, is verzorging nog wel nodig. In deze blog lees je meer over de vacht van jouw viervoeter en de verzorging daarvan. 
 • Giftige kamerplanten voor honden

  Veel kamerplanten kunnen giftig zijn en dus schadelijk zijn voor jouw hond. In deze blog lees je meer over welke kamerplanten giftig zijn voor jouw viervoeter en wat je kunt doen als dit gebeurd is! Aan het einde van deze blog vind je een lijst met kamerplanten die minder gevaarlijk zijn.
 • Eikenprocessierups gevaarlijk voor je hond of kat?

  Tijdens de zomermaanden veroorzaken de brandharen van de eikenprocessierups (processierups) gezondheidsklachten zoals jeuk, bultjes en uitslag. Deze symptomen komen niet alleen voor bij de mens. Jouw huisdier kan hier ook last van hebben! Wat kun je doen? 
 • Vachtverzorging langharige hond

  Het is belangrijk om de vacht van je hond goed te onderhouden. Een goed uitziende vacht zegt iets over de gezondheid van jouw viervoeter. Daarom is het van belang om een goede vachtverzorging uit te voeren bij je hond om stof, dood haar en ander vuil te verwijderen. 
 • 9 tips tegen hondengeur in huis

  Tijdens een wandeling heeft je hond waarschijnlijk heerlijk kunnen ravotten en gaat vervolgens met deze geur naar binnen. Het kan zijn dat je het zelf bijna niet meer ruikt, maar je visite wel. Om die typische hondengeur in huis tegen te gaan of te verwijderen volgen er hier 9 handige tips!
 • 7 tips om oordruppels toe te dienen

  Voor een hond of kat die het niet gewend is dat je bij de oren komt, kan het soms even wennen zijn voordat je de oordruppels "makkelijk" toe kunt dienen. Met deze 7 tips helpen we je op weg om oordruppels toe te dienen als je huisdier niet meewerkt. 
 • Hoe en hoe vaak moet ik mijn hond wassen?

  Niet zo vaak als je misschien denkt. De vacht en huid van de meeste gezonde honden hoort vettig te blijven, hierdoor is de huid soepel en de vacht waterafstotend. Met wassen bedoelen wij natuurlijk wassen met shampoo, wat betreft spoelen met water dat kan net zo vaak als je grote vriend (of jij) het wilt.

  Over het algemeen raden wij aan om je hond minstens een keer per twee maanden te wassen met shampoo. Bij onaangename geurtjes of huidaandoeningen kun je wekelijks wassen, maximaal drie weken achter elkaar. 

 • Oorverzorging bij dieren: wat wel en wat niet te doen?

  De TraumaPet Oordruppels zijn een van de meest populaire producten in onze webwinkel. We krijgen dagelijks veel positieve reviews van baasjes die met de druppels eindelijk een langdurig probleem hebben verholpen. Maar we krijgen ook regelmatig vragen over hoe je oren het beste kunt verzorgen. Ooraandoeningen komen regelmatig voor, in deze blog leggen we uit hoe je de oren van je hond of kat het beste kunt verzorgen. 
 • Wat is het verschil tussen de huidcrème en wondgel?

  Conclusie: De TraumaPet wondgel en huidcrème vullen elkaar aan. De wondgel wordt ingezet als een eerste middel bij het ontstaan van verschillende wondjes. De crème wordt toegepast zodra het wondje begint te genezen (korstje), of bij andere huidaandoeningen zoals eczeem. 

 • Tips voor gezonde ogen: let op lange haren, stof, pollen en krasjes

  De ogen van honden en katten zijn in vele opzichten vergelijkbaar met die van ons. Een verschil zit in het feit dat onze viervoeters een derde ooglid hebben, die een beschermende rol heeft. Alle honden en katten, ongeacht van het ras, hebben dit derde ooglid. Dit kun je weleens zien als ze slapen of spelen. 

  Ondanks deze extra bescherming, kan het oog geïrriteerd raken en heeft het soms extra hulp nodig om te herstellen. Met dit in het achterhoofd zijn de TraumaPet Oogdruppels ontwikkeld. 

 • Droge ogen, uitvloeiing, slaap en traanstrepen – tekens van irritatie en infectie

  Ook honden en katten hebben last van droge ogen. Keratoconjunctivitis sicca is een irritatie van de conjunctiva, een dun laagje van cellen die de oogbol beschermt, een vaak voorkomende aandoening die aandacht vereist. 

  Het komt voor bij dieren die niet genoeg eigen tranen produceren, hierdoor glijden de oogleden niet soepel over de oogbol. Het gevolg is dat de dieren vaker met hun ogen knipperen en het gebied rondom het oog krabben - wat tot een ernstige infectie kan leiden.