Blogs

 • Wat is het verschil tussen de huidcrème en huidgel?

  In deze blog lees je bij welke kwaaltjes je de TraumaPet huidgel of huidcrème aan kunt brengen. 

  We kennen het allemaal, af en toe wordt onze huid droog of rood en soms krijgen we een wondje. Gelukkig hebben we genoeg crèmes en zalfjes om onszelf te verzorgen. De huid van onze huisdieren heeft ook verzorging nodig, ook al merk je dit niet altijd omdat het verborgen zit onder de vacht. TraumaPet biedt twee producten aan die de huid van je viervoeter kunnen verzorgen en het herstel kunnen versnellen indien een kwaaltje voorkomt: huidgel en huidcrème

 • Oordruppels met Colloïdaal Zilver – wat maakt ze uniek?

  Met de TraumaPet Oordruppels kun je regelmatig de oren en de gehoorgang van je hond of kat reinigen, oorsmeer verwijderen en verschillende oorproblemen zoals een ontsteking en jeuk verhelpen. 

 • Moet ik de tanden van mijn hond poetsen?

  De mondholte is een warm en vochtig gebied, een ideale plek voor bacteriën om te groeien! Heeft jouw hond een frisse adem en roze tandvlees? Poets dan een keer per twee of drie dagen. Hoe eerder je begint, hoe makkelijker je hond gewend raakt aan het proces. Als er problemen in de mondholte zijn, raden we aan om dagelijks of tweemaal per dag te poetsen, tot er een verbetering optreedt.  
 • 10 Leuke feitjes over paarden

  Weet jij al waarom een paar niet door de mond kan ademen? 

  Lees hier 10 leuke feitjes over paarden:

 • Verschil tussen NanoComplex® Colloïdaal Zilver en zilverwater

  Door middel van elektrisch stroom kan zilver worden opgelost in water, hierdoor ontstaat een oplossing van zilver ionen. De zilver oplossing, oftewel zilverwater, die op deze manier gemaakt is, wordt soms wel colloïdaal zilver genoemd. Maar is dit wel echt colloïdaal zilver? En wat is eigenlijk het verschil tussen colloïdaal zilver en zilverwater?

 • 10 Leuke feitjes over katten

  Weet jij al waarom katten het verschil tussen zoet en zout eten niet proeven, en hoe lang katten slapen per dag?

  Lees hier 10 leuke feitjes over het populairste huisdier in Nederland:

 • 10 Leuke feitjes over honden

  Weet jij al waarom de neus van jouw hond nat is, en hoe honden afkoelen?
  Lees hier 10 leuke feitjes over honden: 
 • Wat is NanoComplex® Colloïdaal Zilver?

  Colloïdaal zilver is een natuurlijke antimicrobiële stof, efficiënt tegen bacteriële-, schimmel- en gistinfecties. Zilveren nanodeeltjes verlichten ontstekingen en infecties, zijn antimicrobieel en desinfecterend. Omdat aandoeningen veel sneller genezen zonder infecties, bevorderen TraumaPet® Oor, Oog, Mond en Huid Producten het herstel van uw huisdier.

  Alle TraumaPet® producten (Oor, Oog, Mond en Huid) bevatten NanoComplex®, een speciaal ontworpen formule die zilveren nanodeeltjes (colloïdaal zilver) bevat. Zilver is een edelmetaal met antibacteriële en herstellende eigenschappen.